قصه‌گویی و گوش سپردن به قصه‌ها همواره یکی از مهم‌ترین و رایجترین راههای انتقال تجربه بوده و در میان اقوام مختلف ایرانی، قصه‌ها همچون گنجینه یا میراثی گران‌بها به نسل‌های بعد منتقل شده است. در نگاه آموزشی، تربیتی و پرورشی هم می‌توان نقش برجسته‌ای برای قصه درنظر داشت چرا که بسیاری از مسائل مهم در حوزه تعلیم و تربیت کودکان و نوجوانان را می‌توان با استفاده از قصه‌گویی ارائه کرد.

از این‌رو کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان به عنوان پرچم‌دار قصه‌گویی در ایران با هدف ترویج فرهنگ قصه‌گویی و تربیت مخاطب کنشگر، اقدام به تاسیس انجمن قصه‌گویی کرده است و در حوزه قصه‌گویی، قصه‌پژوهی، فعالیت‌­های قصه‌­محور، ترویج و آموزش قصه‌­گویی و نیز ساماندهی قصه‌­گویان زیرنظر معاونت فرهنگی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان­ فعالیت می‌کند. انجمنی که با حضور چهره‌های شاخص حوزه به عنوان متولیان، کوشش می‌کند تا ضمن ارائه طرح ‌درس‌های مدون برای پرورش استعدادهای بالقوه، چتری برای حمایت از قصه‌گویان در 31 استان کشور باشد.

  • 1401/09/01 - 06:47
  • تعداد بازدید: 138
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان آذربایجان شرقی:

"قصه‌گویی" از مهمترین شاخص های توسعه فرهنگی است

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان آذربایجان شرقی در آیین افتتاحیه مرحله منطقه‌ای بیست و چهارمین جشنواره بین المللی قصه‌گویی در تبریز قصه‌گویی را از مهترین شاخص‌های توسعه فرهنگی عنوان کرد.

به گزارش روابط عمومی اداره کل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان آذربایجان شرقی، محمد فرشکاران رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان که در آیین آغاز به کار مرحله منطقه‌ای بیست و چهارمین جشنواره بین المللی قصه گویی سخنرانی می‌کرد با اشاره به اهمیت پرورش فکری و خودباوری در کودکان و نوجوانان تصریح کرد: اگر خودباور نباشیم و در فرزندانمان خودباوری را نهادینه نکنیم  به دیگران متکی خواهیم شد.

وی با بیان اینکه توسعه پایدار از مسیر پرورش تفکر و اندیشه میگذرد افزود: فرآیند محور بودن فعالیت‌های کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان سبب شده است تا مخاطبان این نهاد فرهنگی خوب اندیشیدن و خوب فکر کردن را به نحو اثرگذار فرا بگیرند.

دکتر فرشکاران در عین حال تصریح کرد آسیب‌های فرهنگی که در بعد فرهنگی داریم، از طریق توسعه فعالیت‌های فرهنگی کاملاً قابل برطرف شدن است و کانون به عنوان یک نهاد اثرگذار فرهنگی نیز در این عرصه گام‌های موثری برداشته است.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان آذربایجان شرقی با اشاره به اینکه شور و نشاط حاکم بر فضای جشنواره بسیار دلنشین و خاطره انگیز است تاکید کرد: وقتی این  شور و نشاط را می‌بینم مسئولیت خود را برای تداوم و توسعه چنین فضای فرهنگی با نشاط سنگین تر احساس می‌کنم.

دکتر فرشکاران با ابراز خوشحالی از اینکه سالن سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان میزبان محله منطقه جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی است اظهارامیدواری کرد میهمانان و قصه‌گویا ن این جشنواره خاطرات خوبی را از حضور در این رویداد فرهنگی به همراه داشته باشند.

مرحله منطقه‌ای بیست و چهارمین جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی طی روزهای اول تا سوم آزاد با حضور قصه‌گویان استان‌های آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، اردبیل، زنجان و قزوین به میزبان شهر تبریز در حال برگزاری است.

کلمات کلیدی

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *

شخصی سازی

انتخاب حالت کور رنگی

انتخاب رنگ

اندازه فونت